Закажи
термин

Кога е најдобро време да направите рентген или компјутерска томографија на белите дробови во Covid – 19?

04/02/2021 medx

Корона вирусот најмногу ги оштетува белите дробови. Поради таа причина најпогоден термин за да се направи рентген или компјутерска томографија на белите дробови е од 5-8 ден од првите симптоми. Превземете го овој чекор на време за да немате последици.

Со нас се живее подолго.
Мед – Х

Останати новости

04/02/2021 medx

Со витамини во борба против Covid – 19

За да се заштитиме од Covid – 19 потребно е да внесуваме витамини кои ќе ни го одржуваат телото. Најпрепорачливи витамини кои треба да се конзумираат се витаминот Ц и витаминот Д.

04/02/2021 medx

Како да се заштитите кога одите на лекар во услови на Корона?

Најпрво, кога одите на лекар пред се што треба да направите е да закажете термин. Ова е препорачливо бидејќи ќе се избегне редот на чекање што може да се створи доколку немате закажано термин...

02/02/2021 medx

Covid – 4

Корона вирусот најмногу ги оштетува белите дробови. Поради таа причинa…